שלבים בקריירה במשטרת ישראל
Skip Navigation Linksקריירה >> שלבים בקריירה

השלבים בקריירה שלך במשטרת ישראל

שירות במשטרת ישראל משמעו פיתוח קריירה מרתקת וייחודית המשלבת עשייה משמעותית ואפיקי קידום. במהלך השירות, נפתחות בפניך אפשרויות פיתוח אישי ומקצועי בשלל תפקידים.

שוטר במשטרת ישראל מתחיל את הקריירה עם גיוסו לתקופת שירות של 5 שנים. תקופה זו כוללת 2 שנות ניסיון ובהמשכן 3 שנות שירות. לאחר תקופה זו וגם בהמשך, אחת ל-5 שנים, מתבצעת בכל פעם הארכת שירות לתקופה נוספת, זאת על סמך מכלול נתוניו של השוטר.

בשל חשיבות ומורכבות השירות במשטרה, כארגון ביטחוני, עומדת תקופת הניסיון על 24 חודשים, מיום הגיוס. בתקופה זו נבחנת התאמתו של השוטר לתפקיד ולשירות במשטרת ישראל.

בסיום תקופה זו, משוקללים ציוניו של השוטר, הכוללים קורסים והכשרות, רישומי משמעת, מצב בריאותי, הערכות תקופתיות, היעדרויות, כושר גופני, הערכת עמיתים (סוציומטריה) וכל מידע נוסף אשר יכול לסייע לגיבוש ההחלטה על המשך שירותו במשטרה. נתונים אלה הם גם בעלי משמעות לחשיבה על המשך התפתחותו המקצועית של השוטר בארגון.

שוטר אשר עבר בהצלחה את תקופת הניסיון הראשונה (שנתיים) ונמצא מתאים לתפקידו, יקבל אישור לשרת תקופה נוספת בת 3 שנים. המפכ"ל או נציג מטעמו, רשאים בהמשך להאריך את שירותו של השוטר לתקופות שירות נוספות, שכל אחת מהן לא תעלה על 5 שנים.

שחרור מתפקיד

החלטה בדבר שחרור שוטר מהמשטרה מתקבלת, בין היתר, בשל הסיבות שלהלן: אי התאמה לתפקיד, רישום פלילי או משמעתי, היעדר אופק קידום, צמצום יחידות או הגעה לגיל פרישה.

באם הוחלט שלא להאריך את תקופת השירות, ישוחרר השוטר מהשירות בהליך מסודר. שוטר אשר שוחרר בסיום תקופת שירות יהיה זכאי לקבל פיצויי פיטורין כמעוגן בחוק, פרט למקרה של קיום רישום פלילי או משמעתי. שחרור בסיום תקופת שירות אינו מחליף הליך פיטורין בשל ביצוע עבירה או אי התאמה.  

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך