יחידת הסייבר הארצית
Skip Navigation Linksיחידות >> יחידת הסייבר הארצית

הצצה נדירה ליחידת הסייבר בלהב 433

יחידת הסייבר הארצית בלהב 433 היא חוד החנית במאבק בפשיעה במרחב הקיברנטי. היחידה אמונה על חשיפת פשעי סייבר, איסוף מודיעין ברשת, נטרול גורמי פשיעה במרחב המקוון המאיימים על תשתיות קריטיות, טיפול בתופעות כגון סחיטה במרחב הקיברנטי, גניבת מידע, הפצת רוגלות וחקירת עבירות סייבר מתוחכמות. מטרת היחידה היא להגן על שלום הציבור, רכושו וביטחונו, כל אלה תוך שימוש בשיטות ובאמצעים טכנולוגיים חדשניים ומתקדמים. היחידה עובדת בשיתוף פעולה עם גורמים אזרחיים, ארגוני אכיפה בארץ ובעולם, מוסדות אקדמיים וארגונים בינלאומיים. היחידה פועלת רבות לאיתור כוח אדם איכותי והכשרתו לתפקידים המגוונים והמרתקים ביחידה.

בשנים האחרונות, התנהלו ונפתרו פרשיות רבות בתחום עיסוקה של היחידה, שרק את חלקן ניתן לפרסם.

אחת הפרשיות שזכתה לתהודה היא פרשיית "ההאקר מאשקלון", אשר החלה בדיווחים אודות איומי שווא על מטעני נפץ שהתקבלו מגופי ביטחון שונים ברחבי העולם כגון: אוסטרליה, ניו-זילנד, ארה"ב וישראל ונמשכה כשנתיים. האיומים התבצעו באמצעים מתוחכמים, אשר התריעו על מטעני חבלה במרכזים הומי אדם, קניונים, חברות תעופה ובתי ספר. האיומים הובילו לבהלה בציבור, הזנקת מטוסי קרב בשוויץ, קרקוע טיסות בשמי ארה"ב, פינוי מקומות הומי אדם, וכן הזרמת כוחות רבים לשטח, במקומות שונים בעולם. כלל פעילות ההאקר נוהלה ברשת האפלה (Darknet).

לאחר פעילות אופרטיבית וטכנולוגית מקיפה, אותר החשוד אשר הסווה את עצמו בתחכום רב. צוותים טקטיים וטכנולוגיים של יחידת הסייבר הארצית וסוכני FBI חברו לטובת איתור החשוד אשר ביצע עבירות רבות בתחום פשיעת הסייבר: סחיטה באיומים, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, סחר בסמים ברשת, ניהול חשבונות רבים ברשת האפלה תוך ריבוי זהויות וביצוע שיחות איומים. כנגד החשוד הוגש כתב אישום ובשנת 2017 הוא הורשע בבית המשפט.

דוגמא לפרשייה בולטת נוספת שיחידת הסייבר עסקה בה היא מסוג Phishing אשר נוהלה ע"י כנופיית האקרים במטרה לגנוב פרטי חשבונות בנק של אנשים תמימים. החקירה התנהלה בשנים 2015-2016 ותחילתה במתקפה על לקוחות בנקים ברשת, במטרה להשיג בדרך לא חוקית את פרטיהם האישיים, לרבות מספרי חשבונות, סיסמאות, מספרי כרטיסי אשראי ועוד.

פרשיות דומות התרחשו בשנת 2014 בעקבות גניבת מידע רגיש וסחיטת בנק לאומי, וכן בשנת 2017 כאשר האקר איים על בנק יהב כי יפרסם נתונים רגישים על לקוחות אם לא ישולמו דמי כופר בסך כמיליון שקלים בביטקוין (Bitcoin). לאחר מצוד טכנולוגי הצליחו אנשי המודיעין, החוקרים והצוות הטכנולוגי של יחידת הסייבר הארצית לאתר את החשוד ולהביאו לדין.

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך